X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ședință cu scandal la CEC

12 mar. 2018,, 15:37   Politică
4546 1

Spirite încinse la ședința de astăzi a Comisiei Electorale Centrale (CEC), în cadrul căreia urmează să fie examinată cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru referendumul antimixt, notează Noi.md.

Membrul CEC Vladimir Șarban a cerut explicații de la președinta instituției, după ce un grup de polițiști a fost detașat la sediul CEC pentru a asigura ordinea publică.

„Noi ne aflăm sub vreun pericol? Este alertă de bombă sau alertă teroristă? Cu ce ocazie un detașament destul de impunător de polițiști secondează activitatea CEC, care pînă acum niciodată nu au fost aici? Cu ce ocazie noi ne opunem acum nu știu la ce? Cu ce ne ocupăm noi acum? Noi ce, examinăm cumva stare de asediu sau de război? Ce se întîmplă? Eu nu înțeleg!”, a afirmat Șarban.

În replică, Alina Russu, președinta CEC, a precizat că este un lucru normal ca ordinea publică să fie asigurată de polițiști. „Credeam că a fost invitația din partea grupului de inițiativă ca reprezentanții IGP să asigure ordinea publică. Eu nu am văzut ocuparea cu forța a instituției, ci doar menținerea securității publice”, a menționat ea.

Totodată, Vladimir Șarban s-a interesat de ce ședința Comisiei Electorale Centrale a fost convocată astăzi, și nu mîine, așa cum prevede Regulamentul. La rîndul său, președinta CEC a menționat că la 10 martie, în zi de sîmbătă, a expirat termenul legal prevăzut pentru examinarea cererii grupului de inițiativă, din acest considerent, ședința CEC a fost transferată pentru ziua de luni.


"Nu ne mințiți aici", a spus revoltat Șarban.

La ședința de astăzi au participat și lucrătorii aparatului CEC care, în mod obișnuit, nu participă la reuniunile instituției, după cum a comunicat Vladimir Șarban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?