Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ședință comună a reprezentanților sistemului bancar, agricultorilor și Președinției

19 feb. 2021,, 22:00   Politică
903 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o ședință comună cu reprezentanții sistemului bancar și ai agricultorilor. În cadrul discuțiilor, s-a decis crearea unui fond de garantare a creditelor.

„Azi Președinția a organizat o ședință comună a reprezentanților sistemului bancar și ai agricultorilor din Moldova. Am căutat împreună soluții pentru a susține domeniul agricol după lovitura dublă din anul trecut: criza Covid și seceta. Am stabilit că implicarea statului în soluționarea problemelor trebuie să fie mai eficientă”, a declarat Maia Sandu, transmite tv8.md.

Totodată, șefa statului a precizat că s-a „convenit că cea mai potrivită soluție pentru agricultori, precum și pentru companiile din alte domenii afectate dramatic de criză este crearea unui fond de garantare a creditelor”.

„Crearea acestui fond va diminua riscurile pentru bănci și va asigura pentru agricultori acces la resurse pentru finanțarea lucrărilor agricole. Guvernul precedent a făcut prea puține pentru a ajuta economia națională pe timp de criză. Statul trebuie să intervină urgent și responsabil pentru a salva locuri de muncă, afaceri și domenii întregi care aduc valoare adăugată”, a adăugat Maia Sandu .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?