Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ședința Comisiei juridice pe cazul Șor: Încă nu a fost luată o decizie

17 dec. 2021,, 17:26   Politică
3474 5

O parte din cererile depuse de procurorul general interimar, Dumitru Robu, cu privire la ridicare imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor au fost examinate astăzi, 17 decembrie, iar o altă parte vor fi examinate marți, 21 decembrie.

Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, în cadrul unui briefing de presă.

„Astăzi Comisia a examinat o parte din aceste cereri și a luat o pauză pînă marți, ora 09:00, cînd va continua ședința Comisiei cu examinarea celorlalte cereri rămase. Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au decis ca ședința să se desfășoare în format închis.

Pe lîngă membrii Comisiei, la ședință au participat procurorii, dar și avocații lui Ilan Șor. Ilan Șor a fost înștiințat vineri despre ședința Comisiei pe toate căile pe care le-am găsit la secretariatul Comisiei, prin e-mail, a fost apelat telefonic, a fost înștiințată fracțiunea Partidului „Șor” cu rugămintea de a-i transmite deputatului despre ședință, astfel în cazul în care să poată participa dacă își dorește acest lucru. Nu am primit niciun răspuns din partea deputatului. La ședință s-au prezentat doi avocați și accesul lor a fost încuviințat și am purces la examinarea cererilor depuse de procurorul general interimar, Dumitru Robu”, a declarat Olesea Stamate.

Deputata fracțiunii Șor, Marina Tauber și colegii săi de fracțiune nu au fost lăsați să intre la ședința Comisiei, unde se examinează cele nouă demersuri înaintate Parlamentului de către procurorul general interimar, Dumitru Robu, privind ridicarea imunității lui Șor.


Menționăm că Ilan Șor nu a fost prezent la nici o ședință a noului Parlament și a fost lipsit de salariu de deputat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?