Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Secții de votare pentru diasporă: Avocatul poporului a depus o notificare la CSJ

22 iun. 2021,, 13:23   Politică
3074 13

Avocatul Poporului a depus o notificare la CSJ în dosarul privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare în care și-a enumerat argumentele expuse la Curtea de Apel Chișinău prin depunerea Concluziilor sale în contextul asigurării realizării dreptului la vot pentru toți cetățenii în cadrul scrutinului electoral prezidențial din 11 iulie curent.

Potrivit unui comunicat de presă, Curtea de Apel Chișinău la pronunțarea Hotărîrii nr.3-74/21 din 17 iunie 2021 în materie de contencios administrativ a ținut cont inclusiv de Concluziile Avocatului Poporului depuse în vederea apărării drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale persoanelor.

În notificarea depusă la CSJ, Avocatul Poporului reiterează că rezultatul ultimelor scrutine electorale a demonstrat ineficiența eforturilor statului în asigurarea condițiilor necesare pentru exercitarea dreptului la vot tuturor cetățenilor, în special celor care se află în afara țîrii și care și-au manifestat voința de a-și exercita acest drept fundamental. Cauza principală a încălcărilor admise este lipsa de acces la organele electorale deschise peste hotarele țîrii, prin numărul insuficient a secțiilor de votare și a buletinelor de vot. Astfel, în Raportul anual privind situația respectării drepturilor omului în Republica Moldova, Ombudsmanul a recomandat, mărirea numărului de secții de votare deschise în afara țîrii și a buletinelor de vot pentru asigurarea dreptului la vot a tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Astfel, Avocatul Poporului și-a reconfirmat poziția și alegațiile expuse în Concluzia sa nr.07-1/25 din 10.06.2021 depusă în cadrul examinării pricinii de către Curtea de Apel Chișinău privind mărirea numărului secțiilor de votare în afara țîrii, pentru satisfacerea în deplin volum al solicitărilor cetățenilor Republicii Moldova, așa cum este specificat în Hotărîrea nr.3-74/2021 din 17 iunie 2021 şi solicită să se țină cont de acestea în procesul de examinare a cererii de recurs precitată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?