X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Secretarul general al CSI speră că Moldova va rămîne în organizație

24 mai. 2023,, 12:45   Politică
2834 0

Comunitatea Statelor Independente speră că Moldova va rămîne membră a asociației, în condițiile în care o eventuală retragere din aceasta ar avea consecințe extrem de negative pentru republică.

Despre acest lucru a declarat marți jurnaliștilor Secretarul general al CSI, Serghei Lebedev.

"Acum a fost doar anunțată retragerea [Chișinăului] din Adunarea Interparlamentară a CSI. Dar, deocamdată, Republica Moldova intenționează să rămînă în multe acorduri din cadrul Comunității. De ce? Pentru că retragerea din aceste acorduri va fi o mare lovitură atît pentru economie, cît și pentru legăturile umanitare. Sperăm foarte mult că politicienii, oamenii de stat cumpătați din Moldova vor păstra îână la urmă calitatea de membru al Moldovei în CSI", a spus el.

Lebedev a subliniat că acest lucru ar fi "important atît pentru poporul Moldovei, cît și pentru alte țări din cadrul CSI". "Am spus deja de mai multe ori: Rusia, alte țări din CSI ,au un potențial economic, științific și industrial puternic și ne putem descurca destul de bine, vom supraviețui și fără Moldova. Dar, desigur, acest lucru va avea consecințe foarte negative pentru Moldova. Să credem în victoria rațiunii", a spus el.

Potrivit secretarului general al CSI, unii politicieni vorbesc de mult timp despre dorința lor de a se retrage din componența CSI. Cu toate acestea, Lebedev și-a exprimat convingerea că această retragere "se va întoarce în primul rînd împotriva Moldovei, împotriva poporului moldovean", deoarece relațiile Chișinăului cu alte țări CSI sunt "prea apropiate".

Anterior, președintele Parlamentului, Igor Grosu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, aflat la guvernare, a inițiat procedura de retragere a Moldovei din Adunarea Interparlamentară a CSI.

16
1
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?