X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Secretarul de stat a avut o întrevedere cu reprezentantul NATO. Despre ce au discutat?

14 iul. 17:00   Politică
1600

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere cu Burcu San, adjunctul asistentului secretarului general NATO.

Vizita reprezentantului Alianței la Chișinău se înscrie în calendarul dialogului anual tradițional pe care îl au ambele părți cu privire la implementarea unor programe de cooperare bilaterală, transmite Știri.md.

Secretarul de stat a trecut în revistă prioritățile curente ale autorităților Republicii Moldova, evidențiind în special avansarea procesului de integrare europeană a țării, reforma justiției, combaterea corupției, gestionarea subiectelor de securitate și provocărilor de ordin social-economic.

Reformarea și modernizarea sectorului de securitate și apărare în conformitate cu cerințele mediului actual de securitate la fel rămîne un obiectiv important. În context, a fost subliniată importanța avansării cooperării bilaterale în cadrul programelor NATO.

Oficialul NATO a reconfirmat sprijinul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, fiind reiterată susținerea organizației pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul de neutralitate al ţării.


De asemenea, a fost exprimată disponibilitatea Alianței de a sprijini în continuare procesele de reformare și modernizare din Republica Moldova, în baza solicitărilor autorităților de la Chișinău.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав