Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Se vrea demiterea lui Stoianoglo pentru ca societatea să nu afle detalii din dosarul miliardului - opinie

12 aug. 2021,, 09:35   Politică
5042 18

Organul de urmărire penală a avansat în dosarul fraudei bancare, iar detaliile care pot fi scoase la iveală nu convin unor exponenți ai actualei puteri de la Chișinău, anume acesta este motivul pentru care PAS face presiuni ca să-l demită pe Procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

De această părere este deputatul socialist Corneliu Furculiță.

”Nu exclud că presiunile care se fac acum asupra procurorului sunt o consecință a faptului înaintării organului de urmărire în dosarul furtului miliardului, acțiuni în care au fost implicați și unii membri PLDM. Acum procurorul poate scoate la suprafața unele detalii, iar ei încearcă să distragă atenția de la acest subiect și să nu permită ca să fie făcute publice unele informații”, a declarat Furculiță într-un interviu pentru ”Primul în Moldova” .

Totodată, vicepreședintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor susține că presiunile PAS exercitate acum asupra Procurorului General au un singur scop: de a -și subordona una din principalele instituții ale sistemului de drept din Moldova. Deputatul a atras atenția că într-un stat de drept puterile legislativă, executivă și judiciară trebuie să fie separate și independente una față de alta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?