X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Se vor opri călăreții Apocalipsei la poalele Olimpului?

7 feb. 2022,, 08:00   Politică
3435 6

Sînt sigur că Zbigniew Brzezinski a prevăzut viitorul – căci pînă în zilele noastre strategiile sale sînt implementate pas cu pas în țările post-sovietice.

Brzezinski a planificat conflictul geopolitic din Ucraina încă cu 30 de ani în urmă, despre care a scris cu mîndrie în lucrările sale. El considera Ucraina unul dintre punctele cheie de pe harta lumii. Cu toate acestea, pentru Brzezinski, problema Ucrainei a fost în mare parte o problemă a Rusiei – va reînvia aceasta din urmă ca un nou proiect imperial sau se va alătura proiectului occidental. "Viitorul ... Ucrainei ... depinde de ceea ce poate deveni Rusia" - acestea sînt cuvintele principalului dușman ideologic al Rusiei.

Dar problema, desigur, nu constă în Ucraina ca atare, ci în faptul că cei mai puternici ai acestei lumi doresc cu pasiune să creeze din Ucraina o Anti-Rusia și ei, de fapt, au reușit acest lucru. Mai mult, seducția Ucrainei a devenit cea mai importantă victorie geopolitică a actualului post-Occident asupra Rusiei.

În plus, lipsa unui consens cu Kievul amînă perspectiva apropierii Moscovei de Berlin și scoaterea acestuia din urmă de sub aripa anglo-saxonilor. Și, deși Marea Britanie și Statele Unite nu acționează de cele mai multe ori în unison, ele și-au unit forțele în sarcina de a tărăgăna noua "Uniune continentală a împăraților". Astăzi, aceste eforturi sînt orientate spre alimentarea fazei fierbinți a conflictelor din Donbass, Transnistria, în Karabah și Abhazia cu Osetia de Sud. O politică de acest gen, în colaborare cu Turcia, este realizată în Asia centrală, unde se activizează anglo-saxonii în Orientul apropiat, Asia de Sud-Est și Africa.

UE este conștientă de faptul că continentul este ostaticul Washingtonului și Marii Britanii, care încearcînd să-și consolideze statutul de Brexit, va acționa în deplină coordonare cu Statele Unite.


Va exista un război sau nu - se vor opri oare călăreții Apocalipsei la poalele Olimpului? Cred că război totuși nu va exista, dar, ca și în situația cu pandemia, panica și frica vor rezolva multe probleme de dragul consolidării puterii anglo-saxonilor într-o parte a spațiului fostei URSS. Ei lucrează foarte profesional în toate domeniile – noi tehnologii, inginerie socială, mii de ONG-uri - pentru această strategie globală lucrează cele mai strălucite minți din lume. Uitați-vă cît de frumos desfășoară Occidentul revoluțiile colorate, schimbînd guvernele și prostind popoarele cu îndemnuri la democrație. Acest lucru s-a întîmplat în Ucraina, Moldova, Armenia, Georgia. Acum în aceste țări există o corupție uriașă, datorii externe și interne uriașe, iar sistemele statului sînt aproape prăbușite. Dar aceasta nu înseamnă democrație, aceasta este o cotropire violentă a statelor independente și reorientarea politică unor popoare întregi.

Moldova este, de asemenea, speriată cu război, făcîndu-se acest lucru cu mîna diplomaților occidentali, dar moldovenii cu siguranță nu vor război, de aceea în cazul unei încercări de escaladare a tensiunii, aducînd-o la punctul final de fierbere, structurile de forță ale țării vor avea parte de o sabotare totală. La ce va duce acest lucru, este deja o altă întrebare. Dar puterea celor, care sînt susținuți de Occident, se va lăsa la fund din nou foarte mult. În Moldova este vie memoria istorică și ea nu are nevoie de noi cimitire militare.

Nicolae Pascaru

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?