Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Se va întoarce Rodica Antoci la ANI? Cum răspunde ministrul Justiției

22 mar. 2022,, 10:31   Politică
2540 0

Ministrul Justiție, Sergiu Litvinenco, nu a venit cu un răspuns ferm referitor la întoarcerea șefei suspendate ANI la cîrma instituției. „Nu decid eu. Eu am spus care este impresia mea despre această instituție”, declară Litvinenco.

Acesta susține că ANI-ul a vrut să convingă opinia publică că ei au început să lucreze. „Impresia mea este că totuși nu au reușit să o facă”, a menționat Litvinenco la Cutia Neagră de la TV8.

„Este o instituție foarte importantă pentru prevenirea corupției, ea a fost creată cu suportul partenerilor, reformată în 2016. Așteptările noastre ca societate au fost puțin altele decît activitatea politică. Noi am așteptat procurori, judecători, politicieni să fie sancționați pentru averi nejustificate. În schimb am primit primari și directori de grădinițe. În ultima perioadă am văzut anumite dosare pe care putem să le numim de rezonanță, dar senzația mea este mai degrabă că ANI-ul a vrut să convingă opinia publică că ei au început să lucreze. Impresia mea este că totuși nu au reușit să o facă.

Nu mai vorbesc despre faptul că s-au emis și acte extrem de abuzive, contrarii legislației”, a declarat Litvinenco.

Despre întoarcerea șefei suspendate ANI, ministrul Justiției spune că nu decide el. „Eu am spus care este impresia mea despre această instituție”, spune acesta.


Iar referitor la „o posibilă reformare a instituției”, Litvinenco afirmă că ANI „are suficient are instrumentariu pentru combaterea corupției mari”.

Șefa ANI, Rodica Antoci, ar fi fost suspendată din funcție, la decizia Consiliului de Integritate al ANI, luată la data de 18 martie. Ultimul cuvînt aparține însă președintei, scrie Noi.md cu referire la unimedia.info.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?