Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Se teme Chicu de o posibilă moțiune de cenzură împotriva guvernului

13 mai. 2020,, 08:45   Politică
4574 13

Premierul Ion Chicu consideră că o posibilă moțiune de cenzură înaintată în Parlament nu va afecta Guvernul, ci cetățenii Republicii Moldova. Potrivit lui, asemenea destabilizări politice mai puțin afectează executivul, ci afectează țara, mai ales în condiții de criză.

„Toate aceste mișcări politice, poziționări înainte de alegerile prezidențiale, or toate aceste declarații, de fapt, sînt poziționări și strategii electorale, nu au cum să ne sustragă de la activitate. Noi din prima dată cînd am intrat în birouri eram tot demiși”, a spus Chicu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit lui, demiterea executivului și întîrzierea unui alt Guvern ar duce la consecințe grave pentru țară.

Amintim mai mulți deputați de opoziție din Parlament vorbesc în ultima perioadă despre posibile scenarii de demitere a actualului cabinet de miniștri. Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a elaborat și un proiect al moțiunii de cenzură, însă deocamdată nu se grăbește să-l înainteze în legislativ pentru că documentul trebuie să fie susținut de 51 de deputați și încă nu s-au găsit acești parlamentari care ar fi gata să voteze pentru demiterea Guvernului Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?