X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Se pregătesc sancțiuni împotriva celor care încearcă să destabilizeze țara

15 mar. 2023,, 07:50   Politică
3506 0

Uniunea Europeană pregătește sancțiuni pentru persoane care încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat Comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varhelyi, în plenul Parlamentului European care a dedicat o sesiune de dezbateri situației din țara noastră.

„Moldova s-a confruntat cu pieredea unor piețe importante, inflație, încălcarea spațiului său aerian și proteste înscenate. Conform autorităților din Moldova, probabilitatea unei agresiuni militare directe este scăzută. Este remarcabil că, în ciuda presiunilor, Moldova acum este stat candidat și continuă să lucreze la reforme care să aducă țara mai aproape de UE”, a declarat Oliver Varhelyi.

Comisarul european a adăugat că, în ultimele 12 luni, UE a creat un pachet de sprijin de peste un miliard de euro pentru a consolida reziliența Republicii Moldova, scrie Noi.md cu referire la jurnal.md.

„Sprijinim sectorul de apărare al RM. Alocăm 47 de milioane de euro și practic vom dubla bugetul de apărare al Moldovei. Experți ai UE sprijină Moldova în ceea ce privește securitatea cibernetică, combaterea amenințărilor hibride și combaterea dezinformării. De asemenea, oferim sprijin în ceea ce privește gestionarea frontierelor. Comisia Europeană, împreună cu SEAE și statele membre pregătesc un nou regim de sancțiuni care vor viza indivizi care vor să destabilizeze această țară”, a mai spus Oliver Varhelyi.

8
1
0
0
50

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?