Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Se prăfuiesc dosarele candidaților la funcția de judecător al CC. Cîrnaț: „În iulie am depus actele”.

16 feb. 2022,, 14:15   Politică
3223 0

6 luni de tăcere din partea CSM pe concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională. Unul dintre candidații înscriși în noul concurs, Teodor Cîrnaț, susține că din luna iulie, de cînd a depus dosarul, nu s-a auzit nimic despre concurs. „sîntem în luna februarie, dar nu au purces la organizarea acestui concurs”, a declarat acesta, la Puterea a 4-a de la N4.

Solicitat de UNIMEDIA pentru o reacție, președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a spus că unicul motiv pentru care nu se desfășoară concursul este imposibilitatea de a desfășura ședința din lipsă de cvorum, transmite Noi.md.

„Mai mult de 6 luni, în iulie am depus dosarul. sîntem în luna februarie, dar nu au purces la organizarea acestui concurs pentru a fi numit judecător la CC, fiindcă în conformitate cu legea în termen de 15 zile CSM este obligat, dar noi sîntem stat de drept.

Ceea ce implementează actuala guvernare este stat bazat pe drept, modifică legea ca să guverneze și să le fie lor convenabil”, a spus Cîrnaț.


Ultimul anunț cu privire la acest concurs a fost publicat în luna august 2021. 11 candidați erau înscriși în listă.

Cu 2 luni mai devreme, un alt concurs a eșuat. Asta după ce niciun candidat înscris în cursă nu a întrunit numărul necesar de voturi din partea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, după ce aceștia au trecut proba interviului.

Astfel, peste o lună, pe 15 iulie, CSM anunța un nou concurs.

Funcția de judecător la Curtea Constituțională a devenit vacantă după decesul magistratului Eduard Ababei.

Din componența CC fac parte șase judecători. Cîte doi membri sînt desemnați de CSM, Guvern și Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?