Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Se cere pornirea urmăririi penale pe numele lui Leancă, Drăguțanu, Candu și Arapu (DOC)

13 aug. 2019,, 12:40   Politică
5614 3

Comisia parlamentară pentru investigarea fraudei bancare cere Procuraturii Generale și Ministerului Afacerilor Interne pornirea urmăririi penale pe numele ex-premierului, Iurii Leancă, fostului guvernator, Dorin Drăguțanu, ex-președintelui Parlamentului și actualului deputat PD, Andrian Candu și ex-ministrului Finanțelor, Anatol Arapu.

Potrivit președintelui Comisiei, conducerea Guvernului și a Băncii Naționale au acționat cu neglijență crasă în serviciu, neasigurănd imediat după acordarea garanților de stat, din 2014-2015, control asupra BEM, Unibanc și Banca Socială. „Cele trei bănci au activat fără a dispune de o administrare specială de stat și au sustras sume colosale de bani din sistemul bancar al RM”, spune Alexandru Slusari.

„Comisia de Anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bacar a constatat că, după ce Guvernul RM a decis acordarea garanțiilor de stat pentru creditele de urgenţă acordate de Banca Naţională a Moldovei în valoare de 9,5 mlrd lei, cele trei bănci au activat fără a dispune de o administrare specială de stat și au sustras sume colosale de bani din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Reamintim că garanțiile de stat ulterior au fost transformate în datoria de stat și pusă pe umeri ai cetățenilor cu dobînda de 5 %”, a conchis Slusari.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?