X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Se cere convocarea de urgență a Consiliului Coaliției de guvernămînt

23 mai. 2020,, 09:31   Politică
4125 12

Partidul Democrat din Moldova se disociază de declarațiile premierului Chicu, care pot prejudicia grav relația dintre Chișinău și București și va cere convocarea de urgență a Consiliului Coaliției la acest subiect, transmite IPN cu referire la un comunicat al formațiunii, membru al coaliției de guvernămînt PSRM-PDM.

„Partidul Democrat din Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu controversatul schimb de mesaje dintre prim-ministrul Republicii Moldova, dl Ion Chicu și europarlamentarul român, dl Siegfried Mureșan.

PDM consideră că asemenea aprecieri pot prejudicia grav relația „dintre cele doua state. Din aceste considerente, vom cere de urgență convocarea Consiliului Coaliției pentru a cere prim-ministrului explicații”.

Totodată, PDM își exprimă dezacordul și cu modul tendențios și lipsit de respect în care europarlamentarul Siegfried Mureșan dă aprecieri guvernelor din Republica Moldova. Formulările categorice privind “eșuarea gestionarii crizei COVID și eșuarea reformelor” sînt superficiale și neadevărate. Mai mult, afirmînd că Guvernul PDM, Guvernul Filip ”a destabilizat situația din RM și nu a făcut progrese în implementarea reformelor”, dl Mureșan spune un neadevăr cras, pentru că guvernul nostru a atins o cotă de realizare a Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană de 65%, progresul în anii 2016-2019 alcătuind 35%, iar perioada indicată caracterizîndu-se printr-o îmbunătățire generală a tuturor indicilor. Regretăm situația în care acest dialog lipsit de bun simț ar putea contribui la înrăutățirea relațiilor moldo-române și vom întreprinde eforturi pentru depășirea acestei situații ieșite din comun”, afirmă cea de a doua formațiune politică din cadrul coaliției de guvernămînt PSRM-PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?