Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Se așteaptă remanieri în Parlament

29 noi. 2019,, 09:45   Politică
3989 2

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Alexandr Slusari, afirmă că fracţiunea Partidului Socialiştilor (PSRM) şi cea a Partidului Democrat (PDM) din Moldova intenţionează, în cadrul şedinţei plenare de vineri, să schimbe componenţa mai multor comisii parlamentare.

„La ora 17:00 avem Biroul permanent, iar mîine probabil vom avea şedinţa în plen, la care coaliţia PDM-PSRM o să reformateze toate comisiile în componenţa Biroului permanent. Coaliţia activează foarte repede. Mîine probabil vom vedea cum opt comisii din 11 vor fi împărţite între PSRM şi PDM”, a declarat ieri Alexandr Slusari, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

Solicitat să comenteze declaraţiile deputatului Platformei PPDA, deputatul socialist, Vasile Bolea, a spus că fiecare fracţiune parlamentară are dreptul să participe în activitatea comisiilor.

„Urmează să revenim pe făgaşul normalităţii şi legalităţii în primul rînd. Regulamentul Parlamentului prevede că fiecare fracţiune parlamentară are dreptul să pretindă la conducerea în unele comisii parlamentare. Distribuirea organelor de conducere în comisiile parlamentare se face respectîndu-se proporţionalitatea, doar atît şi nimic altfel”, a precizat Vasile Bolea.

Iar democratul Sergiu Sîrbu a declarat că reorganizarea componenţei comisiilor parlamentare este necesară şi se va efectua în conformitate cu legislaţia în vigoare.


„Este adevărat că vor fi schimbări la nivelul structurii Parlamentului şi ele sînt necesare nu din cauză că sînt schimbări la nivel de majoritate sau minoritate parlamentară, dar din cauză că cinci luni în urmă structura Parlamentului s-a făcut cu încălcarea proporţie prevăzute în Regulamentul Parlamentului reieşind din numărul de mandate. S-au revăzut acum coeficienţii stric în conformitate cu reprezentarea proporţională, de asta se va modifica să corespundă prevederilor legale, structura şi la nivel de conducere a comisiilor”, a afirmat Sergiu Sîrbu.

Totodată, deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, a menţionat pe pagina sa de Facebook că a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al Comisiei economie, buget şi finanţe. Alaiba a spus că va fi doar membru al acestei comisii.

Şedinţa Parlamentului este preconizată pentru ziua vineri, 29 noiembrie, ora 15:00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?