Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Schimbări în Comisia de Evaluare a lui Stoianoglo: Fosta procuroră DNA România nu poate participa la procedură

2 dec. 2021,, 15:14   Politică
3171 2

Fosta procuroră DNA România nu va putea participa în Comisia de Evaluare a Performanțelor Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Procurora generală a Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, Gabriela Scutea, a trimis o scrisoare în adresa Consiliului Superior al Procurorilor de la Chișinău prin care anunță că Mariana Alexandru, desemnată în componența Comisiei de evaluare a lui Stoianoglo, nu va putea participa, explicînd și motivele, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Procurorul român nu poate să participe la acte de dispoziție în conformitate cu dreptul unui alt stat străin pe teritoriul unui alt stat străin decît cu cooperarea judiciară națională în materie penală”, a declarat Motuzoc.

Membrii CSP, după deliberări, au decis că o vor înlocui pe Mariana Alexandru.

„Noi am discutat despre identificarea unei alte persoane și la moment ce va fi identificată și dat acordul vom organiza o ședință online”, a anunța Motuzoc.


Pe 22 noiembrie, Consiliul Superior al Procurorilor a decis cine va fi membrul desemnat în Comisia pentru evaluarea performanțelor Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo. Este vorba despre Mariana Alexandru, consilieră a Procurorului-şef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din Romînia.

Mariana Alexandru este fostă procuroră a DNA, România. S-a pensionat subit în septembrie 2014, în timp ce instrumenta un dosar de rezonanță în România, potrivit zdg.md. În decembrie 2015, ea a fost prezentată conducerii Centrului Național Anticorupție (CNA), fiind selectată de Delegaţia Uniunii Europene în urma mai multor demersuri ale CNA către misiunile diplomatice de oferire a asistenţei în domeniul investigării infracţiunilor economico-financiare.

În iulie 2018, Mariana Alexandru a fost numită în funcţia de consilieră a Procurorul-şef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Felix Bănilă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?