X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Schimbarea frecventă a puterii în Moldova. Este bine sau rău? Opinie

18 oct. 2021,, 12:30   Politică
3003 0

Schimbarea frecventă a guvernelor și a puterii în general în Moldova în ultimii 30 de ani vorbește despre faptul că în țarăexistă o democrație vie, în republică se desfășoară alegeri mai mult sau mai puțin reale, la care poporul își poate exprima voința. Cu toate acestea, problema este că, în același timp, nu există o continuitate și, de fapt, fiecare schimbare a puterii este o schimbare a cursului țării și nu este foarte bine să avem astfel de schimbări constante.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Secretarul Comitetului Central al PCRM, Constantin Starîș, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalului NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"În Moldova există o democrație vie. Avem alegeri și ele sînt mai mult sau mai puțin reale, în ele se manifestă voința poporului, voința alegătorilor și niciun regim nu a împiedicat-o să se manifeste. Dar alegătorii noștri tind să fie vrăjiți pentru ca foarte să fie profund dezamăgiți. Acest lucru se întâmplă și acum într-un ritm accelerat, iar alegătorilor le rămîn din ce în ce mai puține argumente pentru a-și justifica alegerea, asta este problema. Eu văd și o simt acest lucru la oamenii cu care comunic. Schimbarea ca schimbarea, putem schimba măcar și în fiecare zi. Dar problema este alta, că nu există continuitate. La noi dacă se schimbă guvernarea - se schimbă și cursul. Și asta e problema. În ultimii 12 ani aparent am mers pe o singură linie. Dar oricum în cadrul ei există diferite fluctuații", a menționat Constantin Starîș.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?