X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Schimb de replici între doi deputați, astăzi la ședința Parlamentului

27 noi. 2020,, 12:44   Politică
6492 2

Ședința Parlamentului de vineri, 27 noiembrie, a început cu circ.

Asta după ce deputatului Platformei DA, Iurie Reniță, i s-a dat la dispoziție cîteva minute, pentru a adresa întrebări raportorului care a prezentat proiectul de lege care reglementează condițiile de angajare a muncitorilor calificați din alte țări, transmite agora.md.

Deputatul însă, la un moment dat, s-a adresat secretarului executiv al PSRM Vlad Batrîncea cu expresia: „Vladic dă curentul”, iar ultimul i-a închis microfonul.

Iurie Reniță: Vladic dă curentul (...) Domnul secretar de stat, nu mă întrerupe te rog.

Vlad Batrîncea: „Deconectați microfonul tehnicienii. Vă avertizez, eu v-am prezentat pe dvs și am spus: „Domnul Iurie Reniță”. Eu înțeleg că dvs sînteți pseudo-diplomat și pseudo-ambasador, dar în sala de ședințe vă rog să respectați toți colegii. Conectați microfonul domnului Iurie Reniță, deputat în Parlament.


Deputatul Platformei DA nu s-a oprit din discurs. Deși nu a fost auzit decît de cei din plen, acesta i-a răspuns deputatului socialist.

Iurie Reniță: Impostorule. Am să te rog să te comporți adecvat. Dacă nu, caută-ți locul în altă parte.

Vlad Batrîncea: Deconectați microfonul.

Replicile dintre cei doi au stîrnit hohote de rîs printre legislatori.

Precizăm că, „scandalul” dintre Iurie Reniță și Vlad Batrîncea a început încă în luna august cînd deputatul socialist a depus sesizări la Procuratura Generală și Autoritatea Națională de Integritate (ANI) prin care a cerut să fie examinată declarația pe avere și interese a deputatului Iurie Reniță. Socialistul crede că ar fi imposibil ca cheltuielile lunare a lui Reniță să fie de doar 3.000 lei.

La 11 noiembrie și Reniță a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și cere să verifice averea declarată de vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea în perioada anilor 2013-2015. Reniță susține că socialistul ar fi donat sume mari pentru PSRM în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2014, în comparație cu veniturile mici declarate în doi ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?