X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Schimb de replici între Candu și Pascaru

3 dec. 2020,, 13:06   Politică
8703 6

Discuție în contradictoriu între deputatul PSRM Nicolae Pascaru și liderul Pro Moldova, Andrian Candu, la ședința de astăzi a Parlamentului.

Polemica a fost provocată de o inițiativă a PSRM privind modificarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale. Candu a menționat că prin acest proiect este pusă în pericol securitatea informațională a țării și a cerut excluderea lui de pe ordinea de zi.

"Noi susținem excluderea proiectului, deoarece se pune în pericol securitatea informațională a statului și nu are nimic asta cu dreptul de exprimare. Uitați-vă la evenimentele din Ucraina și Belarus!(...)", a precizat Candu.

"Dl Candu vorbește despre independență, despre patriotism, dar nu oamenii ăștia au fost autorii la tot dezmățul care a fost în țară în ultimii opt ani? Nu oamenii ăștia au distrus țara? Nu oamenii ăștia colaborează acum cu viitoarea președintă? Rușine de voi, dle Candu! Rușine - ați distrus țara, ați alungat moldovenii pe drumuri, peste hotare, iar acum o faceți pe patriotul", a spus în replică Nicolae Pascaru.

El a mai precizat că acest parlament pleacă în istorie, iar deputații ar treui să facă între timp măcar ceva bun pentru oameni.


Inițiativa PSRM prevede că „furnizorii de servicii media și distribuitorii de servicii media sînt în drept să includă în oferta de servicii, transmiterea programelor de televiziune și de radio cu conținut militar, locale sau cele achiziționate din terțe state, care corespund prevederilor Concepției și Strategiei securității informaționale a Republicii Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?