Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Schimb de replici în Parlament pe tema războiului din Ucraina

17 noi. 2022,, 12:35   Politică
6490 1

În loc să desfășoare dezbateri referitoare la proiectele de lege, deputații moldoveni au găsit din nou motiv de speculații. Subiectul disputei a devenit din nou războiul din Ucraina.

Deputații PAS și cei ai BCS au avut un schimb de replici, în contextul deconectărilor masive de curent electric în Republica Moldova, parvenit în seara zilei de marți. Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vasile Bolea a declarat că istoria îi va judeca pe cei implicați în război.

„Războaie au fost, sînt și o să fie. Orice război trebuie condamnat. Cum condamnă distrugerea Iugoslaviei în 1990. Cum a fost distrusă Libia, Siria, de către statele care pe noi ne-au ajutat, dar pe cele state le-au distrus. Referitor la Ucraina, acest război, sunt de acord că durează mai mult de opt ani de zile. Au decedat copii nevinovați, au fost arși oameni, au fost uciși doi conaționali de-ai noștri, de către o dronă din partea ucraineană. Nu judec nici pe unul, nici pe altul. O să îi judece istoria”, a reacționat deputatul BCS Vasile Bolea.

La rîndul său deputatul PAS, Adrian Cheptonar, a ținut să-i întebe pe deputații BCS ce se întîmplă astăzi în Ucraina. „Rusia s-a asigurat pe durata de 30 de ani că politicienii rămîn corupți și conectați la un singur furnizor de energie și respectiv au ținut țara asta în robie. Vreau să întreb fracțiunea BCS, ce se întîmplă astăzi în Ucraina?”, a spus Cheptonar la ședința Parlamentului.

Deputatul BCS Vasile Bolea a cerut să fie ținut un minut de reculegere în memoria celor decedați în Ucraina. În cele din urmă, deputații s-au ridicat și au comemorat victimele.

1
0
2
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?