Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Schimb de acuzații între socialiști și democrați

20 iul. 2018,, 10:10   Politică
2850 2

Deputații socialiști și democrați s-au acuzat reciproc de copierea proiectelor de legi, comunică Noi.md.

Un prim comentariu la acest subiect a făcut deputatul PDM Sergiu Sîrbu. El a negat că inițiativa democraților privind reducerea taxelor pentru perfectatea moștenirii ar fi fost copiată de la președintele Igor Dodon, așa cum afirmă socialiștii.

"Se face referire că au avut așa inițiativă. Dar atenție la cîteva elemente. Inițiativa președintelui Dodon prevedea o taxă pentru perfectarea moștenirii de pînă la 1000 de lei, iar noi venim cu un mecanism de plată de maxim 351 de lei. Voi cît credeți că e mai bine să plătiți? 1000 de lei sau 351 de lei pentru același serviciu? Și încă socialiștii ne mai acuză de faptul că noi am făcut cum e mai bine pentru oameni", a declarat Sîrbu.

Potrivit lui, o primă inițiativă a PDM cu referire la micșorarea taxelor cadastrale, inclusiv în caz de moștenire este datată încă din aprilie 2014. "Așa că cine de la cine s-a inspirat rămîne de văzut", a adăugat el.

La rîndul lor socialiștii i-au criticat ieri, la ședința plenară, pe democrați, afirmînd că proiectele de legi propuse de ei sînt intenționat respinse de guvernare, ca ulterior anumite idei să fie preluate și incluse în noi proiecte de legi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?