X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Scandalul de la Tipografie: Stafful lui Dodon cere investigarea penală a acțiunilor oponenților

12 noi. 2020,, 11:29   Politică
5498 3

Stafful de campanie electorală al lui Igor Dodon condamnă comportamentul de care au dat dovadă oponenții politici, ieri, în timpul incidentului produs la Tipografia Universul.

Reprezentanții PSRM califică drept huliganism aceste acțiuni și anunță că vor sesiza organele de drept, Comisia Electorală Centrală, precum și observatorii internaționali pe marginea acestui caz. Potrivit deputatului Vlad Bătrîncea, prin aceste acțiuni, oponenții au urmărit scopul de bloca activitatea staffului electoral al lui Igor Dodon.

"Toatea astea s-au făcut cu scopul de a porni isterie în societate, de a crea subiecte false, de a bloca activitatea staffului electoral, al agitatorilor în teritoriu, care au fost agresați de provocatori. Înțelegem că aceasta este politica așa-numitului segment de dreapta, ne atacă fără a avea o discuție civilizată. Acest comportament, în afara faptului că este unul vulgar, este un act huliganism, care prevede răspundere penală", a menționat Bătrîncea.

El a precizat că toate materialele de campanie au fost tipărite perfect legal. Bătrîncea a prezantat drept dovadă contractul încheiat de stafful de campanie al candidatului cu "Edit Tipar Grup" SRL, care la rîndul său, deține un subcontract cu Tipografia "Universul".

Potrivit lui Bătrîncea, cu aceeași tipografie - Edit Tipar Grup SRL, are semnat un contract și echipa Maiei Sandu, care își tipărește materialele electorale după același mecanism.


„Alaltăieri, la Universul, s-au tipărit ziarele Maiei Sandu, noi nu ne-am permis să recurgem la acțiuni banditești. Am cerut CEC-ului și vom face analiză la toate materialele de tipar ale candidatului Maia Sandu. Vom demonstra că aceste materiale au fost tipărite la comanda staffului ei, vom scoate la suprafață toate aceste lucruri”, a spus el.

Totodată, PSRM va cere CEC-ului să verifice legalitate donațiilor făcut pe contul PAS, întrucît există suspiciuni că sînt false.

„Atunci cînd 1000 de cetățeni donează exact aceeași sumă de bani cu semnătură, este clar că este un fals, o simulare a donațiilor”, a mai precizat Vlad Bătrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?