X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Scandal la Bălți: Doi membri PACE spun că au fost îmbrînciți

29 iun. 2021,, 09:10   Politică
2888 1

Partidul Acasă Construim Europa a solicitat intervenția Comisiei Electorale Centrale, după ce sîmbătă, membrii formațiunii ar fi fost agresați în timp ce încercau să intre pe stadionul municipal din Bălți, unde avea loc un meci de fotbal.

De cealaltă parte, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Bălți spun că paza ar fi acționat la indicaţiile organizatorilor, care au interzis campania electorală pe stadion.

Potrivit PACE, acțiunile pazei particulare au un caracter politic și sînt menite să intimideze membrii partidului.

"Paza particulară a îngrădit accesul membrilor PACE pe stadion sub pretextul că acestea sînt regulile federației de fotbal. O femeie membru al Partidului politic PACE a fost agresată fizic, iar alt membru al partidului s-a ales cu telefonul mobil stricat, cu îmbrînceli și alte deteriorări ale elementelor telefonului", a spus Margarita Raducan, candidat PACE.

Totodată, din imaginile filmate în timpul incidentului se vede că membrii PACE erau îmbrăcați în tricouri cu sigla partidului, iar paza le-a cerut să le scoată pentru a putea intra pe stadion.


La un moment dat, membrii PACE s-au îmbrîncit cu paza particulară care asigura securitatea pe stadion.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, Eugenia Molceanov, paza ar fi acționat conform indicațiilor primite de la organizatori.

"De către organizatorii evenimentului a fost pus ca sarcină pentru paza particulară care stătea la intrare de a nu se permite desfășurarea agitației electorale pe perioada meciului", a declarat Eugenia Molceanov.

Federația Moldovenească de Fotbal, care este organizatoarea evenimentului sportiv, nu a comentat incidentul. Potrivit purtătorului de cuvînt al FMF, Ion Buga, meciul a fost organizat în strictă conformitate cu regulamentele naționale și internaționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?