Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Scandal în România legat de unele achiziții care ar fi ajuns și în R. Moldova

5 iun. 2020,, 07:40   Politică
7200 7

Scandal imens în Romînia, din cauza unor achiziții de echipamente de protecție împotriva infecţiei cu noul coronavirus realizate de compania romînă Unifarm. Deputatul romîn Emanuel Ungureanu a declarat că această companie a cumpărat la prețuri „exorbitante” materiale de protecţie şi măşti neconforme, o parte din care au ajuns și în Republica Moldova. scrie unimedia.info.

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, care este și Vicepreşedintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, s-a prezentat miercuri la DNA pentru a oferi detalii într-un dosar care vizează achiziţiile de materiale de protecţie împotriva infecţiei cu noul coronavirus realizate de Unifarm, scrie agenția romînă de presă Agerpres.

„DNA s-a autosesizat după afirmaţiile mele legate de şeful Unifarm, Adrian Ionel, de la tribuna Parlamentului. Am fost invitat în calitate de martor, acum cîteva zile. Şi ce fac astăzi, nu fac decît să aduc completări la un dosar care a fost început deja şi unde am deja această calitate de martor. Am adus o parte din informaţii zilele trecute şi acum le completez cu date mult mai precise şi cu numele unor spitale care au achiziţionat aceste măşti, fără un minim de control de calitate”, a precizat Ungureanu, într-o declaraţie acordată presei.

Deputatul susţine că măşti şi echipamente de proastă calitate, achiziţionate de Unifarm şi refuzate de spitalele din Romînia, ar fi fost donate Republicii Moldova.

Întrebat de unde ştie că în Republica Moldova ar fi fost livrate materiale proaste, el a replicat că a furnizat deja aceste informaţii către Direcția Națională Anticorupție din Romînia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?