Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Șapte ex-deputați nu au restituit Ministerului de Externe pașapoartele diplomatice - surse

9 noi. 2020,, 11:43   Politică
3761 6

Șapte foști deputați ai Parlamentului Republicii Moldova. Informația a fost oferită pentru Realitatea.md de surse din cadrul Cabinetul ministrului de Externe.

Amintim că, la sfîrșitul săptămînii trecute, ex-deputatul moldovean, Vladimir Cernat, a fost prins de către autoritățile din Ucraina cu un lot de țigări de contrabandă, pe care le-a ascuns în căptușeala mașinii, cu care s-a prezentat la punctul de trecere a fontierei, prezentînd pașaportul diplomatic, ca act de identitate. Ministerul de Externe a precizat ulterior că, pașaportul diplomatic al lui Cernat nu mai este valabil din momentul expirării mandatului de deputat.

Precizăm că, Vladimir Cernat se încadrează în lista celor șapte deputați, care nu au restituit pașaportul diplomatic.

Conform Legii privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, articolul 3 prim, paşapoartele diplomatice şi cele de serviciu sînt utilizate strict, conform destinaţei, în vederea realizării scopurilor, pentru care acestea au fost eliberate.

Potrivit legii, persoanele pot deține pașaportul diplomatic doar pe perioada mandatului funcției pentru care l-a primit, iar odată cu expirarea mandatului, sau concedierii, demiterei acesteia, este obligată să îl restituie instituției, care i l-a eliberat, adică Ministerului de Externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?