Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Sandu: Voi depune personal eforturi pentru ca Moldova să aibă o relație bună cu Rusia

15 ian. 2021,, 11:25   Politică
30837 18

Moldova își dorește să construiască o relație reciproc respectuoasă și avantajoasă cu Federația Rusă, a declarat astăzi președintele Maia Sandu, în discuției avute cu reprezentanții corpului diplomatic al țării, organizată cu prilejul Zilei Diplomatului.

Șefa statului a menționat că va depune personal eforturi pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia.

„Sigur, vrem să aducem Moldova în Uniunea Europeană, dar este foarte important să păstrăm relații bune, cordiale, și cu alți parteneri ai țării noastre, inclusiv cu alte puteri globale și regionale și parteneri mai vechi sau mai noi ai țării noastre. În privința Rusiei, știți că avem o relație complexă, o relație în care avem multe domenii în care cooperăm, avem foarte mulți concetățeni care trăiesc în Rusia, avem legături comerciale tradiționale, dar și unele domenii în care avem și diferențe de opinii și interese. Dar aici vreau să reamintesc că ne dorim depășirea acestor probleme prin dialog, respect reciproc și o relație constructive.

Voi depune personal eforturi pentru a avea o relație bună cu Rusia. Asta depinde nu doar de noi. Obiectivul nostru e să construim o relație reciproc respectuoasă și avantajoasă” a declarat Sandu.

Totodată, oficialul a venit cu un apel către diplomați privind promovarea produselor moldovenești pe piețele externe.


”Avem produse de foarte bună calitate, promovarea acestor exporturi înseamană crearea locurilor de muncă la noi acasă. Vreau să vă spun că nici un stat nu a reușit să devină un stat stabil și prosper fără o diplomație economică”, a mai spus Sandu.

Menționăm că reuniunea de astăzi cu reprezentanții corpului diplomatic al R.Moldova a avut loc online. Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj adresat celor peste 250 de diplomați ai Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?