Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu va cere retragerea trupelor ruse din Transnistria

21 sep. 2022,, 17:40   Politică
5963 0

În ședința plenară a Adunării Generale a ONU, președintele Maia Sandu va cere din nou retragerea trupelor ruse staționate în regiunea transnistreană a Moldovei. Președintele a confirmat această informație cu cîteva ore înainte de discursul oficial.

„Acest lucru s-a spus de la tribuna ONU de fiecare dată de cînd s-a recunoscut că trupele ruse se află ilegal pe teritoriul nostru, încălcînd neutralitatea Republicii Moldova. Voi cere retragerea trupelor și eliminarea muniției în Cobasna”, a spus Sandu.

Discursul Maiei Sandu la Adunarea Generală a ONU va fi transmis în direct în jurul orei 19:00.

În cadrul Adunării Generale a ONU de la New York din 22 septembrie 2021, Sandu a amintit că Moldova insistă asupra retragerii trupelor ruse de pe malul stîng al Nistrului. „Sîntem pentru o rezolvare pașnică a conflictului din Transnistria, bazată pe suveranitatea și integritatea Moldovei în cadrul granițelor recunoscute internațional. […] Pe baza principiului neutralității specificat în Constituție, poziția noastră rămîne neschimbată: este necesară retragerea trupelor ruse și distrugerea armelor la Cobasna”, a spus președintele.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?