Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Sandu, va avea o întrevedere cu Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo

24 aug. 2019,, 17:15   Politică
3031 2

Premierul Maia Sandu preconizează să se întîlnească, în cursul vizitei din Statele Unite (31 august – 4 septembrie) cu Secretarul de stat american Mike Pompeo.

Într-un interviu cu Europa Liberă, ea a precizat că agenda vizitei este încă în lucru „dar cel mai important element al vizitei este întîlnirea la Departamentul de Stat cu secretarul de stat Pompeo”.

Tentativ, vizita mai cuprinde discuții la Pentagon și CIA și discuții legate de eventuala lansare a unui nou program în cadrul „Provocărilor mileniului”. Totodată, săptămîna viitoare este așteptat la Chișinău consilierul american pe probleme de securitate, John Bolton, a mai confirmat premierul.

Referitor la partenerii strategi ai actualei guvernări, premierul Maia Sandu a precizat că aceștia sunt Romînia, Ucraina, Statele Unite, pentru că sunt țări care, în opinia ei, pot ajuta R.Moldova nu numai economic, dar și în probleme legate de „democrație”. Federația Rusă, pe de altă parte, este un partener economic și comercial important, a mai declarat premierul într-un interviu cu Europa Liberă.

În viitoare sa vizită la Moscova, aspectele economice vor fi în centrul discuțiilor, dar pe agenda premierului moldovean se mai află două probleme: retragerea trupelor străine și statului regiunii transnistrene. O „să discutăm despre retragerea trupelor și munițiilor din Transnistria, să spunem foarte clar că acest lucru trebuie să se întîmple, să vorbim foarte clar despre faptul că Guvernul se opune și se va opune federalizării și că acest lucru nu poate nici să apară pe agendă”, a declarat Maia Sandu în interviul cu Europa Liberă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?