TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sandu: UE nu va permite României „să înghită” Moldova

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a declarat duminică, 10 septembrie, în cadrul celui de-al doilea Congres extraordinar al formaţiunii, că nu crede că Unirea României cu Republica Moldova ar fi posibilă, pentru că „nu este real ca UE să permită unui stat membru să înghită un teritoriu”.

„Considerăm că nu este real ca UE să permită unui stat membru să înghită un teritoriu, care este corupt, care este divizat, care nu are stat de drept şi toate celelalte păcate pe care le are astăzi Republica Moldova”, a menţionat Maia Sandu.

Liderul PAS afirmă că „cei care cred şi promit că pot să facă Unirea astăzi sau mîine îşi asumă această promisiune, dar noi o credem nerealistă”.

„În primul rînd din perspectiva UE, pentru că trebuie să îndeplinim nişte condiţii clare şi în al doilea rînd pentru că trebuie să existe consens naţional la acest subiect”, a subliniat Sandu.

Ea e de părere că Unirea reprezintă „o decizie democratică a oamenilor care locuiesc pe acest teritoriu” şi că „Nu poate fi impusă sau făcută Unirea aşa cum s-a întîmplat altă dată”.


În acelaşi timp, Maia Sandu spune că o bună parte din membrii PAS sînt unionişti, iar formaţiunea va opta pentru relaţii bune cu Bucureştiul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load