X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Sandu: UE nu poate să ofere asistență din cauza legilor controversate

21 ian. 2021,, 11:10   Politică
5782 5

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, sugerează că Uniunea Europeană nu poate să ofere asistență financiară statului nostru din cauza legilor controversate adoptate în luna decembrie de către deputații PSRM și PP „ȘOR”. Totodată, șeful statului subliniază că UE așteaptă progrese din partea R.Moldova, scrie deschide.md

„R. Moldova are niște angajamente pe diferite tipuri de asistență. De exemplu, pe asistența de reziliență, 15 mln. Au fost niște condiții la nivel de Guvern și care se îndeplinesc, deci foarte curînd vor puta fi debursați. Sau celelate 21 de mln, pentru reforma Poliție, iarăși acești bani vor veni. Există 50 mln de euro din OMNIBUS, pentru care sînt niște condiții și R.Moldova a îndeplinit cîteva condiții după care Parlamentul, în luna decembrie a venit și a răsturnat toate lucrurile, pentru că a adoptat legi controversate, din cauza cărora UE nu poate să ofere acestă asistență.

Cînd vorbim de asistență financiară, UE de fiecare dată pomenește de lipsa progresului în investigrea furtului miliardului și nu mai are răbdare să mai audă procurori care lucrează și lucrează și după atîția ani nu se vede nimic. sînt lucruri pe care și noi le dorim și vor și ei să le vadă atunci cînd oferă această asistență.

Eu le-am spus că cetățenii nu trebuie să fie pedepsiți pentru calitatea proastă a guvernării și e bine ca UE să elaboreze mecanisme alternative de sprijin, de exemplu acel program care va începe anul acesta, de sprijin la nivelul comunităților, așa încît cei din APL-uri să poată să acceseze fonduri, pentru dezvoltarea comunitară”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Amintim că, în luna decembrie 2020 majoritatea parlamentară a lui Dodon și Șor au votat un șir de legi controversate precum reducerea vîrstei de pensionare, anularea „legii miliardului”, două proiecte din „pachetul găgăuz”, proiectul privind statutul special oferit limbii ruse, au anulat legea antipropagandă, au votat proiectul cu privire la ANI și altele.


    0
    0
    0
    0
    0

    Adăuga comentariu

    500

    Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

    Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?