X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu: "Ucraina ar fi bine să ia în considerare experiența Transnistriei în acțiunile din Donbass"

20 noi. 2020,, 13:40   Politică
8290 11

"Abordarea blîndă" aleasă de Moldova în negocierile cu Transnistria nu a permis soluționarea conflictului chiar și după 28 de ani, iar Ucraina trebuie să țină cont de această experiență.

Declarația a fost făcută de președintele ales al Moldovei, Maia Sandu, într-un interviu pentru "Adevărul European", transmite Укринформ..

"... Poate și Ucraina va avea nevoie de experiența noastră în Transnistria. Noi am recunoscut că Transnistria face parte din formatul de negocieri, noi am dat businessului de acolo același regim comercial pe care îl au producătorii noștri - în special dreptul de a exporta liber în UE în baza acordului de asociere. De aceea, acum 65% din exporturile Transnistriei merg în Europa. Am semnat peste 300 de documente privind reglementarea conflictului. Dar, în pofida tuturor acestor pași, deocamdată nu am ajuns nicăieri", a spus Sandu.

Ea a adăugat că această experiență a Moldovei "Ucraina ar putea fi utilă în luarea în considerare a acțiunilor în Donbass".

Totodată, Sandu a menționat că se opune federalizării Moldovei.


"Sînt sigură că vom găsi formatul de soluționare a conflictului. Și acesta trebuie să includă retragerea completă a trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei. Noi întotdeauna am vorbit despre acest lucru și vom vorbi despre acest lucru și în continuare", a declarat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?