Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Sandu: „Trebuie să oferim asistență financiară părților vulnerabile”

27 mai. 13:28   Politică
1198

Șefa statului, Maia Sandu, a făcut declarații de presă, după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Aceasta spune că a cerut clarificări, fiindcă există semnale că în unele sectoare situația rămîne incertă.

„Am cerut clarificări de la sectoare de unde există semnale că nu au fost făcute schimbări. Trebuie să susținem afacerile din domeniul agro-alimentar. Totodată, trebuie să oferim asistență financiară părților vulnerabile care sunt afectate de creșterea prețurilor. Trebuie să consolidăm și partea energetică. Vom încuraja inițiativa privată, ca oamenii să poată deschide afaceri aici, în Moldova. Nu vom tolera încercările de monopolizare, în special în situații de criză”, a declarat Sandu.

Potrivit recomandărilor CSS, comisia parlamentară care va examina procesul decizional privind controlul inflației și polica monetară se va axa pe decizile luate în ultimele 18 luni.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate. Au fost discutate riscurile economice și impactul creșterii prețurilor la resursele energetice.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав