X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Sandu spune cînd și dacă se va întîlni cu Vadim Krasnoselskii

27 noi. 2020,, 09:25   Politică
5906 15

Președintele ales, Maia Sandu, nu va solicita o întrevedere cu liderul de-facto de la Tiraspol Vadim Krasnoselskii. Potrivit Maiei Sandu, în prezent nu ar vedea necesitatea unei astfel de inițiative.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de l postul public de televiziune, notează IPN.

„Eu voi munci că se rezolv problemele cetățenilor, atunci cînd vor apărea aceste probleme. Eu mă întîlnesc cu oameni care respectă integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova”, a punctat Maia Sand.

De asemenea, în raport cu regiunea din stîng Nistrului, Maia Sandu susține că va depune toate eforturile pentru a stopa contrabandă din regiune.

„Un lucru pe care voi continua să-l fac, un lucru pe care l-am început cînd eram în funcție de prim-ministru, este să opresc schemele de corupție și contrabandă. Țineți minte că noi am reușit să oprim total contrabanda de țigări în cele cinci luni și veți vedea acest lucru și în rapoartele misiunilor internaționale. Nu a fost deloc contrabandă cu țigări. Acum aceasta contrabandă cu țigări prin regiune s-a întors la volumul de 5 miliarde de bucăți pe an. De ce, pentru că cineva face banii pe asta. Aici vom munci foarte mult”, a declarat Maia Sandu.

Referitor la poziția sa față de prezența trupelor rusești din regiune, președintele ales susține că Republicii Moldova a avut o poziție unică în toate timpurile, cea de retragere a trupelor de pe teritoriul țării.

„Acesta este poziția Republicii Moldova dintotdeauna, nu este o noutate, este doar o continuare a poziției corecte a Republicii Moldova. Toate guvernările în Republica Moldova au avut aceeași poziție că acest grup operativ al forțelor ruse trebuie să se retragă și munițiile trebuie retrase. Eu voi continua, pentru că este foarte important să ne fie respectată integritatea teritorială și independența țării”, a menționat Maia Sandu.

Referitor la locuitorii din stînga Nistrului care au votat pentru Maia Sandu, președintele nou ales este de părerea că acești cetățeni își doresc schimbarea. „Asta vorbește despre faptul că și oamenii de acolo își doresc schimbarea, cu toții suferă de sărăcie, suferă de migrațiune pentru că pleacă cei dragi și doresc să își îmbunătățească condițiile de viață”, a concluzionat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?