Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sandu spune că mai multe forțe de la Chișinău își doresc să dea jos actuala guvernare

3 aug. 2022,, 11:06   Politică
6988 0

Forțele proruse, dar și toate grupările criminale și corupte din Republica Moldova, au făcut un front comun cu scopul de a da jos actuala guvernare.

Ei se folosesc de situația economică actuală pentru a crea destabilizări în societate. Declarațiile au fost făcute de către președinta Maia Sandu în cadrul unui interviu pentru Hotnews România, notează dosarmedia.

„Pe de o parte, oamenii sînt îngrijorați și supărați într-o anumită măsură din cauza inflației mari, din cauza creșterii prețurilor la resursele energetice și există acest sentiment de revoltă. Pe de altă parte, aceste forțe politice care sînt împotriva Republicii Moldova, împotriva independenței și împotriva parcursului european al Republicii Moldova, împotriva democrației, modelului democratic de dezvoltare a țării, evident că încearcă să folosească nemulțumirea cetățenilor pentru ca să își promoveze interesele și pentru ca să destabilizeze situația în țară”, a spus Maia Sandu în interviu.

Cît privește anumite provocări din partea Tiraspolului sau care pot veni din regiunea găgăuză, șefa statului crede că, pentru moment, nu există riscuri majore, dar asta nu înseamnă că situația nu se poate schimba în viitorul apropiat.

”Este foarte important ca să avem o soluție pentru securitatea energetică a țării. Este extrem de important acest plan în cazul în care nu reușim să găsim alte alternative. Pentru că nu este vorba doar despre rezolvarea problemei energetice, este vorba și despre menținerea stabilității în Republica Moldova. Un lucru important pentru noi, pentru România și pentru Ucraina”, a spus Maia Sandu.


5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?