Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sandu: Soluționarea conflictului transnistrean se poate face doar pe calea pașnică

8 iun. 2023,, 11:18   Politică
2764 1

Formatul 5+2 privind rezolvarea conflictului transnistrean nu mai este funcțional și nu văd cum ar putea deveni funcțional.

Declarația a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, la postul de televiziune Vocea Basarabiei, notează Noi.md cu referire la realitatea.

”Pentru noi există o singură formă de soluționare a conflictului transnistrean și asta este forma pașnică. Acest format (n.r. formatul 5+2) nu este funcțional și nu văd cum ar fi funcțional ținînd cont de ce se întîmplă”, a declarat Sandu.

De menționat că Formatul 5+2 este o platformă de negociere diplomatică menită să găsească o soluție pentru conflictul transnistrean dintre Moldova și Transnistria. Formatul „5+2” include Republica Moldova și Transnistria ca părți, OSCE, Federația Rusă și Ucraina ca mediatori, precum și Uniunea Europeană și Statele Unite ca observatori.

Anterior, președinta Maia Sandu a confirmat, că în problema transnistreană Chișinăul lucrează asupra unui plan de acțiuni. Chiar mai multe. Ea a spus, că Moldova în orice clipă trebuie să fie gata pentru reintegrare. Potrivit ei, în perioadele turbulențelor, “pot apărea anumite oportunități”, de aceea “noi trebuie să fim gata pentru orice scenarii”.

7
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?