Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Sandu: Sistemul de mercenari politici ai lui Plahotniuc este încă viu

25 iul. 2019,, 12:19   Politică
2866 5

"Sistemul de mercenari politici ai lui Plahotniuc din justiție este încă viu". Astfel a comentat premierul Maia Sandu decizia Curții de Apel Chișinău de a-l restabili în funcție pe președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, notează Noi.md.

"Aest lucru demonstrează că ei nu au comis abuzuri doar de frica stăpînului, ci pentru că, în esență, ei sînt la fel de toxici și periculoși pentru stat de drept și justiție echitabilă ca și criminalii din vechiul regim. Același lucru este valabil și pentru procurori, care încearcă să blocheze orice anchete privind abuzurile regimului precedent. În plus, deși Parlamentul urmează să aprobe în curînd o lege prin care să schimbe regulile de concurs pentru funcția de Procuror general, unii membri ai CSP încearcă să inițieze concursul după regulile vechi, astfel încît să înscăuneze în această funcție un nou Harunjen sau Popa, a reacționat Sandu.

Șefa executivului a mai subliniat că vor fi adoptate toate măsurile necesare pentru a împiedica aflarea unor astfel de persoane în sistemul de justiție.

"Vreau să spun răspicat că nici Druță, nici Popa, nici alții ca ei, locul cărora nu este în justiție, nu pot asigura o justiție independentă, iar guvernarea va întreprinde măsuri ferme pentru ca justiția sa fie făcută în baza legii, în interesul societății, nu a intereselor de partid sau de clan", a adăugat ea.

Curtea de Apel Chișinău a decis ieri restabilirea în funcții a președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță și a președintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu. Anterior, Consiliul Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcție a celor doi magistrați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?