X 

Sandu și Popescu zboară împreună cu Macron la reuniunea Platformei de sprijin pentru R. Moldova

21 noi. 2022,, 08:30   Politică
2396 3

După finalizarea programului de la Summitul Francofoniei, Nicu Popescu împreună cu președintele francez Emmanuel Macron, președinta Maia Sandu, șefa diplomației franceze Catherine Colonna și echipele noastre, s-au pornit spre Paris, unde va avea loc Conferința de sprijin a Moldovei.

Aceștia au vorbit despre pașii pe care îi întreprinde R. Moldova pentru aprofundarea cooperării dintre țările noastre, impactul benefic al investițiilor franceze care contribuie la modernizarea europeană, dar și asistența oficială pentru dezvoltare necesară în drumul reformelor inițiate de autorități în procesul de integrare europeană, notează tv8.md

Aceștia au mai discutat și ultimele pregătiri pentru cea de-a treia reuniune a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, găzduită de Franța și care va demara luni, 21 noiembrie, la Paris.

„Mulțumesc mult, Franței, României și Germaniei, co-președinții Platformei, care alături de prietenii noștri din G7, UE și organizațiile internaționale transmit un semnal clar privind consolidarea acestui nou format ca instrument pentru coagularea sprijinului internațional necesar țării noastre.

Moldova are prieteni buni, împreună cu care vom izbuti să depășim costurile dramatice ale războiului asupra economiei și a sectorului energetic. Împreună, vom aduce Moldova în Uniunea Europeană”, notează Popescu.

0
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?