Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu și Năstase i-au transmis lui Thorbjørn Jagland rezoluția protestatarilor

3 iul. 2018,, 14:30   Politică
3054 2

Liderii partidelor proeuropene de opoziție, Maia Sandu, Andrei Năstase și Viorel Cibotari, s-au întîlnit astăzi cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, notează Noi.md.

Politicieni i-au înmînat oficialului european Rezoluția adoptată la protestul din 1 iulie curent, organizat de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM.

„A fost o discuție importantă, în care am demascat falsurile guvernării, care încearcă să mintă partenerii internaționali precum că invalidarea alegerilor a avut loc din cauza legislației. Legea nu este o problemă, legea a funcționat timp de 21 de ani și este foarte clară. Domnul Thorbjørn Jagland a arătat un interes sporit față de criza actuală din Republica Moldova, accentuînd importanța respectării principiilor democrației și statului de drept într-o țară europeană”, a declarat Maia Sandu.

Prin rezoluția adoptată acum cîteva zile, cetățenii au fost îndemnați să se alăture protestelor organizate de mișcarea de rezistență. Guvernării i se cere validarea alegerilor, anularea sistemului mixt și demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor. În același timp, prin textul rezoluției se anunță că, în cazul în care guvernarea nu va demara imediat acțiunile necesare pentru îndeplinirea revendicărilor în cadrul actualei sesiuni parlamentare, în localitățile țării, precum și în diasporă, comitetele locale și regionale ale Mișcării de Rezistență Națională vor întreprinde acțiuni pașnice de nesupunere civică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?