Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Sandu și Năstase critică Guvernul României

11 dec. 2018,, 12:11   Politică
3203 6

Liderii partidelor pro-europene de la Chișinău, Maia Sandu (PAS) și Andrei Năstase (Platforma DA), critrică guvernul PSD-ALDE de la București pentru blocarea unui raport negativ pregătit de Uniunea Europeană la adresa majorității de la Chișinău.

”Raportul denunța încălcarea practicilor democratice de către autoritățile de la Chișinău”, au declarat cei lideri politici de la Chișinău.

Sandu și Năstase subliniază și prevederile raportului pregătit de UE la adresa Republicii Moldova: Angajamentul față de principiile democratice, statul de drept și respectarea drepturilor omului se află la baza” Acordului de Asociere UE-RM, iar evenimentele din Republica Moldova din acest an, „inclusiv invalidarea alegerilor pentru Primăria Chișinăului”, au „provocat îngrijorări semnificative” cu privire la respectarea acestui angajament de către partea moldovenească.

Miniștrii de externe ai UE se așteaptă ca alegerile parlamentare anunțate pentru februarie 2019 „să se desfășoare conform standardelor internaționale, respectînd principiile democratice și asigurînd un proces credibil, transparent și cuprinzător”.

Totodată, UE cere autorităților din Republica Moldova să asigure tuturor candidaților acces la mass-media și șanse egale de a participa la alegeri, dar și să asigure existența „unui număr corespunzător de secții de votare” atît în țară, cît și în străinătate.


”Facem apel la toate forțele politice din România să se ridice la nivelul așteptărilor cetățenilor prin susținerea autentică a valorilor și standardelor europene în Republica Moldova!”, conchid Maia Sandu și Andrei Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?