Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sandu s-a adresat cu un mesaj către Iohannis

14 iun. 2019,, 11:59   Politică
3684 0

Maia Sandu îi transmite președintelui Klaus Iohannis că este deschisă la dialog, în contextul crizei politice din Republica Moldova.

Ea subliniază că acest lucru este posibil numai după deblocarea instituțiilor și înlăturarea oamenilor ”agresivi” care împiedică accesul la funcționarea noii administrații.

Sandu face referire la refuzul Partidului Democrat de a ceda controlul instituțiilor noului guvern.

”Vreau să mulțumesc României și domnului președinte Klaus Iohannis pentru sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova. În mod special, salutăm apelul Președintelui Iohannis către liderii Uniunii Europene cu privire la soluționarea, în regim de urgență, a situației politice actuale din țara noastră.

Un dialog politic pentru rezolvarea crizei politice poate avea loc doar în Parlament, după ce vor fi deblocate instituțiile guvernului și vor fi înlăturați oamenii agresivi care împiedică accesul și funcționarea administrației învestite de Parlament în mod democratic", se arată în mesajul Maiei Sandu.


Recent Iohannis a lansat un apel spre UE pentru a se implica în soluționarea crizei din R.Moldova.

”Republica Moldova se confruntă în prezent cu o gravă criză constituțională și politică, care prezintă riscuri pentru stabilitatea sa", atrage atenția Iohannis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?