Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu propune crearea unui grup de lucru online în rîndurile diasporei

17 aug. 2019,, 12:48   Politică
2743 0

În cadrul Zilelor Diasporei, premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu cetățenii care au participat la eveniment.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte ca investițiile străine în Moldova și cît de sigure sînt acestea, rutele de zbor în Europa, reciclarea și situația generală a mediului, descentralizarea administrativă, facilitarea procesului de donații la Vamă, dar și lipsa capacității autorităților publice locale de a atrage investiții.

Sandu a menționat că Executivul își propune, în primul rînd, crearea unui sistem de justiție funcțional, astfel încît oamenii să dorească să investească și să creeze afaceri, fără teama că acestea vor fi preluate ilegal. Un alt obiectiv al Guvernului este să creeze un sistem economic favorabil dezvoltării afacerilor: ,,Trebuie să creăm condiții pentru întreprinzătorii mici și mijlocii, în special în spațiul rural. Încercăm să venim cu această echitate în societate. Trebuie să creăm strategic locuri de muncă în regiuni. Obiectivul acestui Guvern este să îmbunătățească sistemul investițional”, a spus Maia Sandu.

Un alt subiect discutat a fost descentralizarea proiectelor cu susținere externă, astfel încît autoritățile publice locale să beneficieze de resurse financiare direct din partea donatorilor.

În timpul evenimentului Sandu a propus crearea unui Grup de lucru care să funcționeze online, unde reprezentanții diasporei vor putea schimba idei și veni cu propuneri pentru soluționarea problemelor existente.


La rîndul lor, membrii diasporei au declarat că sînt gata să facă voluntariat pentru a desfășura campanii de informare și implicare în rezolvarea diverselor probleme din țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?