Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu: „Numai împreună putem construi o Europă puternică”

23 aug. 2022,, 08:00   Politică
2649 0

Președintele Maia Sandu a ținut un discurs la Forumul European de la Alpbach, Austria. Șeful statului a cerut Uniunii Europene să consolideze structurile de stat, să lupte împotriva corupției și să ocupe un loc mai proeminent pe arena internațională.

”Numai împreună putem construi o Europă puternică și durabilă” a spus ea.

La începutul discursului său, Sandu a amintit de războiul din Ucraina, subliniind că țara vecină are nevoie de sprijin.

”În curînd, Ucraina va sărbători Ziua Independenței. Orice țară ar trebui să sărbătorească această zi, însă acolo se desfășoară acum un război.

Dar Ucraina luptă nu numai pentru a-și apăra libertatea și independența, ci ne protejează pe toți – Moldova și UE. Și trebuie să sprijinim Ucraina”, a spus Sandu.


Potrivit șefului statului, Europa trebuie să facă mai mulți pași pentru a-și consolida structurile. Sandu a remarcat importanța luptei împotriva corupției, a dezinformării și a propagandei, a asigurării independenței și securității energetice, precum și necesitatea asigurării unor reguli clare și transparente pentru aderarea la UE a țărilor care doresc să devină parte a acesteia.

”Avem nevoie de noi legi și norme internaționale transparente, iar Europa trebuie să-și asume un rol mai important pe arena internațională”, a spus președintele.

”Sîntem îngrijorați de riscurile pe care le aduce războiul, acum totul este în pericol. Moldova este o țară slabă, nu avem un sistem de apărare serios, avem structuri de stat slabe, încercăm să monitorizăm situația și să vedem riscurile, încercînd să ne pregătim pentru ele.

Am aplicat să aderăm la Uniunea Europeană pentru că credem că UE este un proiect pentru pace, nu doar pentru democrație”, a spus Sandu.

Forumul European Alpbach are loc anual din 1945.

La el iau parte peste 3.000 de oameni din 50 de țări - politicieni, oameni de știință, antreprenori și studenți, care discută modalități de rezolvare a problemelor europene și globale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?