COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6871

Sandu: Noul guvern al Moldovei are nevoie de un plan pentru a rezolva problema transnistreană

3 sep. 10:45   Politică
1939 31

Noul guvern al Moldovei urmează să elaboreze un plan pentru rezolvarea problemei transnistrene. Acest lucru a fost declarat de Președintele Republicii, Maia Sandu, într-un interviu acordat joi PRO TV.

„Trebuie să spun că acum nu există un plan explicit de soluționare a acestui conflict. Avem un nou guvern care urmează să se ocupe de această problemă, împreună cu punctele care au fost prezentate în programul meu electoral și cel al partidului de la guvernare. Este vorba despre combaterea corupției, contrabandei, eliminarea schemelor [ilegale], ceea ce va avea un impact asupra aspectului economic și al acestei chestiuni. În paralel, vor avea loc discuții în formatul „5 + 2” (Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina, precum și observatori din partea UE și SUA)”, a spus Președintele.

Potrivit ei, politicienii de la Chișinău și Tiraspol cîștigă bani pe seama statutului nerecunoscut al regiunii, scrie tass.ru.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽