X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Sandu: Monitorizăm foarte serios situația în Ucraina și pentru moment nu există motive de îngrijorare

22 ian. 2022,, 18:00   Politică
4125 43

Acest lucru a fost declarat de Președintele Moldovei, Maia Sandu, în cadrul unui interviu oferit postului PRO TV la București.

În cadrul interviului, Sandu a comentat o informație care a apărut în presa din Vest și în care erau citate surse ale serviciilor secrete din Ucraina. Potrivit lor se pregătesc anumite provocări contra propriilor soldați din Transnistria și Donbas, pentru a da vina apoi pe Ucraina sau pe alte forțe, relatează Noi.md.

„Instituțiile noastre monitorizează situația inclusiv în regiunea transnistreană și în acest moment nu avem informații care să demonstreze că acolo se întîmplă alte lucruri decît se întîmplau în trecut. Deci, nimic diferit în comportamentul forțelor ruse din regiunea transnistreană decît ce am văzut de-a lungul timpului în tot acești ani de cînd sînt prezente acolo”, a menționat Sandu.

Ea a subliniat că autoritățile moldovenești monitorizează situația.

„Noi monitorizăm foarte serios situația acolo și pentru moment nu există motive de îngrijorare. Ele există, însă, generate de prezența acestei armate, dar nu s-a observat nimic în aceste zile și săptămîni, dar asta nu înseamnă că lucrurile nu se pot schimba, de aceea noi rămînem vigilenți în continuare”, a adăugat Sandu.


Referindu-se la situația în regiune, Maia Sandu și-a exprimat speranța nu se va ajunge la o acțiune militară. De asemenea, ea a răspuns la o întrebare privind posibila aderare a Moldovei la NATO.

„Republica Moldova este o țară neutră, dar asta nu înseamnă că noi trebuie să ne izolăm. Este dreptul suveran al poporului să decidă cum își asigură securitatea”, a menționat Sandu.

„În același timp, din 2006, avem program de cooperare cu NATO, iar de curînd a fost actualizat acest program care ne ajută să modernizăm sectorul de securitate și sectorul apărării, și, dincolo de asta, avem programe de sprijin cu România, cu Statele Unite, cu alte țări ale Uniunii Europene. Vom continua să avem programe de sprijin pentru a ne consolida sistemul de securitate și de apărare”, a adăugat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?