Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Sandu: Moldova are nevoie de proiecte de cooperare concrete cu partenerii externi

6 ian. 2021,, 08:30   Politică
37664 10

În urma cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale, menționează președintele țării, Maia Sandu.

Într-o discuție telefonică cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, șefa statului i-a mulțumit pentru mulți ani de sprijin și parteneriat cu Republica Moldova, inclusiv pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspîndirea infecției COVID-19, transmite IPN.

„Am accentuat prioritățile mele în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional”, precizează Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Șefa statului a menționat că Republica Moldova are nevoie atît de o politică externă activă, cît și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii externi. „Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încît Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune”, a mai spus Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?