COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sandu le cere judecătorilor CCM să spună public pentru cine au votat

Sandu le cere judecătorilor CCM să spună public pentru cine au votat

Premierul Maia Sandu presupune că procedura de alegere a președintelui Curții Constituționale a fost viciată, de aceea a solicită fiecărui judecător al CCM să anunțe public pentru cine și-a dat votul, notează Noi.md.

Șefa executivului a precizat că dacă membrii Curții nu vor face public această declarație, autoritățile "își rezervă dreptul de a acționa în consecință".

"Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea în unica instituție de jurisdicție constituțională din țară. Avem dubii rezonabile să presupunem că votarea a fost una viciată, de aceea solicit ca fiecare judecător să spună public pentru cine și-a dat votul. În situația în care acest lucru nu se va întîmpla, ne rezervăm dreptul să acționăm în consecință. Nu putem permite ca procesul de dezoligarhizare a statului împotriva regimului Plahotniuc să se sfîrșească cu preluarea controlului asupra unei instituții-cheie de către o altă forță politică, indiferent care ar fi aceasta", a comentat Sandu, după ce fostul deputat PSRM Vladimir Țurcan a fost ales președinte al Curții Constituționale.

Vladimir Țurcan a fost ales astăzi prin vot secret drept președinte al Curții Constituționale. El a anunțat totodată că renunță la calitatea de membru de partid al PSRM.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load