Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sandu, la întîlnirea cu Iohannis: Avînd sprijinul României, Moldova este pregătită să meargă înainte

23 feb. 2023,, 15:40   Politică
2756 0

"Astăzi, mai mult ca niciodată simțim sprijinul puternic al României pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru pacea, bunăstarea și viitorul nostru european", a declarat Maia Sandu astăzi, în cadrul întrevederii cu omologul său român, Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Maia Sandu i-a mulțumit președintelui României pentru reacția promptă și ajutorul oferit de către România, atunci cînd Moldova a fost în situații de criză, inclusiv cea energetică.

"În 2023, prioritatea noastră este reconstrucția economiei, continuarea reformelor și consolidarea securității statului. România rămâne principala piață de desfacere pentru produsele moldovenești, dar știu că putem fi și mai prezenți pe piața românească. Vrem să atragem mai multe investiții românești în Moldova.

Vom continua realizarea proiectelor comune de infrastructură și de interconectare energetică, vom extinde și proiectele pe care le avem în domeniile educaționale, culturale precum și al dezvoltării locale și protecției mediului. Avînd sprijinul României, alături de susținerea altor parteneri internaționali, Moldova este pregătită să meargă - cu toată încrederea - înainte", a declarat Maia Sandu.

De cealaltă parte, președintele român, Klaus Iohannis, a declarat că țara sa va sprijini R.Moldova în fața provocărilor.


"Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. Am solicitat și vom continua să susținem sancționarea de către UE a celor care doresc subminarea Republicii Moldova și a statului de drept. România va continua să sprijine recunoașterea frontierelor Republicii Moldova, recunoscute internațional”, a declarat Iohannis.

5
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?