Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu la discuții cu Stoianoglo

26 dec. 2020,, 16:55   Politică
6757 9

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întîlnire cu Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo.

”Am solicitat informații despre mersul investigațiilor pe dosarele de rezonanță, progresul și impedimentele în avansarea și soluționarea în instanță a acestora. Am accentuat că oamenii așteaptă să se facă dreptate în aceste cazuri, că oamenii cer ca persoanele implicate în scheme de corupție să fie anchetate și pedepsite, iar banii furați să fie întorși statului. Oamenii, pe bună dreptate, vor să vadă rezultate reale ale activității procuraturii. Oamenii vor să știe că trăiesc într-o țară în care corupția este dur sancționată, iar oamenii cinstiți se află în siguranță”, a scris Sandu pe pagina sa de facebook.

Totodată șefa statului, a reiterat angajamentul său în calitate de președinte pentru consolidarea statului de drept în Republica Moldova.

”Justiția poate funcționa cu adevărat independent doar avînd respectul și încrederea din partea cetățenilor. Iar pentru asta, judecătorii și procurorii trebuie să fie integri și buni profesioniști. Integritatea judecătorilor și procurorilor este garanția independenței lor”, a conchis Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?