X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu l-a felicitat pe Zelenski cu rezultatul obținut la alegeri

22 iul. 2019,, 09:40   Politică
2387 0

Premierul Maia Sandu l-a felicitat pe președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, cu rezultatul covîrșitor obținut în alegeri.

Ea spune că votul pe care l-au acordat ucrainenii este împotriva corupției și pentru politicieni noi care își vor urmă doar interesul național.

"Dragi ucraineni, va felicit pentru mobilizarea de astăzi și votul clar împotriva corupției, un vot acordat schimbării, politicienilor noi, care-și asumă să urmeze doar interesul național.

Îl felicit pe domnul Președinte Vladimir Zelenski cu rezultatul covărșitor obținut în alegeri de formațiunea de care este susținut. Este o mare responsabilitate să primești încrederea atîtor oameni și îi doresc domnului Președinte și partidului care îl sprijină multă forță și perseverență în promovarea unei agende reformatoare pentru cetățenii ucraineni", a scris Maia sandu pe Facebook.

Amintim că potrivit datelor exit-pollurilor din Ucraina, partidul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, „Slujitorul Poporului” a acumulat în jur de 44,7%. Acesta este urmat de „Platforma de opoziţie – Pentru Viață”, un partid care promovează apropierea de Rusia, cu 12,2%.


„Solidaritatea Europeană”, reprezentată de fostul lider de la Kiev, Petro Poroșenko, a acumulat 8,54%.

„Batkivşcina” (Patria), condus de fostului premier, Iulia Timoşenko, a obținut 7,56%.

Partidul prooccidental „Golos” (Vocea), fondat de către superstarul rock ucrainean Sviatoslav Vakartciuk a fost votat de 5,94% din alegători.

„Puterea și onoarea” a fost susținut de 3,67%, iar „Blocul Opoziției” a acumulat 3,15%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?