X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Sandu își planifică următoarele vizite oficiale. Unde va merge premierul?

7 iul. 2019,, 14:45   Politică
3570 1

Prim-ministra Maia Sandu își planifică următoarele vizite oficiale. Acestea vor avea loc la Kiev, pe 11 iulie, și la Berlin, pe 16 iulie.

Sandu va pleca la Kiev, la invitația președintelui Volodimir Zelenski.

„Ucraina și Moldova au experiențe politice similare în regiune, mai ales în ceea ce privește lupta împotriva corupției și construirea unor state democratice și funcționale axate pe nevoile și aspirațiile cetățenilor, și au același obiectiv de integrare europeană. Tocmai de aceea, colaborarea strînsă între țările noastre va avea efecte benefice atît asupra securității în regiune, cît și asupra vieții cetățenilor din ambele țări”, susține Sandu.

Prim-ministra anunță la pe 16 iulie va efectua o vizită oficială și la Berlin, la invitația cancelarul german Angela Merkel.

„Vin cu deosebite mulțumiri către Cancelarul german Angela Merkel pentru invitația de a întreprinde o vizită la Berlin în primele săptămîni de mandat, dar, mai ales, pentru sprijinul constant acordat de Germania cetățenilor Republicii Moldova. Germania a fost, de fiecare dată, un aliat de încredere al Republicii Moldova în promovarea și consolidarea democrației în țara noastră și în susținerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova”, susține prim-ministra.


Amintim că, prima vizită oficială a prim-ministrei a avut loc la București, la începutul acestei luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?